Уредништво

Уредник пројекта дигитализације дела Радоја Домановића:

Владимир Живановић (1985), преводилац за кинески језик. Пре много година случајно на аутобуској станици испред Храма светог Саве купио на тезги очајно очуван трећи том Сабраних дела Радоја Домановића за 50 динара, упознао једног сасвим новог Домановића којег није било у школској лектири и одлучио да један део свог времена посвети дигитализацији и популаризацији његовог дела.

Једноставније, и личније речено, дубоко саосећам с тугом човека који је уложио сву своју ограничену снагу у борбу за циљ у који је искрено веровао. Овај је пројекат заправо само снажан, братски загрљај, упућен стотину година уназад једном младићу меланхоличног погледа који се није хтео предати, једној доброј души која се кидала од туге гледајући неправду.

 

У вези с блогом, делима Радоја Домановића и другим повезаним темама, можете се јавити на: domanovic@bk.ru.

Целокупан пројекат дигитализације дела Радоја Домановића, и пратеће активности, у потпуности су на добровољној бази, без подршке или учешћа било каквих организација (што има и својих предности). Ако неко жели да на било који конструктиван начин помогне рад пројекта и промовисање српске културне баштине, хвала Вам унапред.

Advertisements

One response to “Уредништво”

  1. Миливој Васиљевић says :

    Честитам на импресивном труду за незаборав. Надам се да ће бар понеко од нових ојађених и отуђених генерација оплеменити своју душу и изоштрити ум читањем нашег непроцењивог књижевног блага већ подуже потискиваног.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: